Connect with us

Sanatate

Animalele au devenit agresive din cauza căldurii. Mai mulţi botoşăneni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini sau pisici

Published

on

caine agresiv

Temperaturile extrem de ridicate afecteaza serios comportamentul necuvantatoarelor, care devin foarte agresive. Asa se face ca luna aceasta, nu mai putin de 17 botosaneni au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, cu plagi muscate, in special de caini sau chiar de pisici.

“Luna aceasta am avut pana acum 17 persoane muscate in special de caini sau pisici. Aveau plagi muscate la nivelul cotului, membrului superior stang sau drept. Pacientii au fost tratati in sectia noasta si dirijati catre sectia de boli infectioase pentru tratament de specialitate”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Medicii veterinari sustin ca, de regula, in vreme de arsita, animalele devin extrem de agresive si pot ajunge sa-si atace proprii stapani.

“In general pe timp de canicula, datorita lipsei de apa si datorita caldurii excesive, animalele, fie domestice, fie salbatice isi schimba comportamentul devenind mult mai agresive, nu mai inteleg comenzile omului si sunt imprevizibile. Deci cainii pot ataca fara niciun fel de avertisment stapanul. La fel se intampla si cu cainii, si cu pisicile, dar si cu animalele salbatice”, a declarat Vlad Rizac, medic veterinar.

Cei care au animale trebuie sa le tina la racoare si sa le ofere apa. In ceea ce priveste cainii fara stapan, care se gasesc la orice colt de strada, botosanenii sunt sfatuiti sa ii evite cat de mult pot, pentru ca risca sa fie atacati, in orice moment.

Persoanele atacate de animale sunt sfatuite sa se prezinte imediat la spital, deoarece ranile se pot infecta si  pot produce alte complicatii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad