Connect with us

Administratie

Două proiecte de aproape 100 de miliarde, implementate într-un oraş din judeţul Botoşani

Published

on

flamanzi10aug

Primăria oraşului Flămânzi implementează în acest an două proiecte cu finanţare europeană a căror valoare este de aproape 100 de miliarde de lei vechi. Este vorba extinderea şi reabilitarea Liceului Nicolae Bălcescu şi reabilitare monumentelor istorice, printre care se numără şi o biserică veche de peste 400 de ani.

În mod normal, cele două proiecte ar fi trebuit să fie finalizate în acest moment dar bătălia dintre constructori, la licitaţiile organizate de primărie, a dus la întârzierea startului lucrărilor. Astfel s-a ajuns să se lucreze contratimp. Proiectul privind valorificarea potenţialului turistic are valoare de 58 de miliarde de lei vechi şi vizează reabilitarea a două monumete, reabilitarea unei clădiri şi transformarea ei în muzeu precum şi reabilitarea bisericii din lemn de la Prisacani, construită în 1656.

flamanzi, lucrari 10august (3)

oloeru dan primar flamanzi512“În momentul de faţă se lucrează la monumentul dedicate Răscoalei de la 1907. Muzeul este deja finalizat şi am început să ne ocupăm de dotări, exponate. Am început o colaborare cu Muzeul Judeţean Botoşani care ne va sprijini pentru dotarea muzeului din Flămânzi. În ceea ce priveşte biserica de la Prisacani, acolo avem o mică problemă la partea de fundaţie. Când s-a ajuns cu lucrările la partea de fundaţie, s-a constatat că în loc de fundaţie erau doar două pietre. Am căutat un alt expert care să ne ofere o soluţie pentru a putea realiza o lucrare de calitate. Termenul de finalizare rămâne 31 decembrie 2015 chiar dacă au apărut aceste probleme. Orice lucrare care se va executa după 31 decembrie 2015 va trebui suportată din bugetul propriu dar noi sperăm să nu se ajungă în această situaţie”, a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

Al doilea proiect aflat în implementare este Extinderea şi reabilitarea Liceului Nicolae Bălcescu Flămânzi, un proiect în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi. Potrivit reprezentanţilor primăriei, proiectul vizează în primul rând construirea unui nou corp de clădire în care vor fi săli de clasă şi laboratoare, plus mansardarea şi reabilitatea clădirii existente.

“Sperăm ca în cel mai scurt timp să se finalizeze structura de rezistenţă şi apoi să se realizeze celelalte lucrări. Va fi şcoală modern iar elevii se vor simţi foarte bine. Termenul este 31 decembrie 2015. Avem mici întârzieri dar sperăm ca problema să se rezolve”, ne-a mai spus primarul oraşului Flămânzi.

flamanzi, lucrari 10august (12)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad