Connect with us

Sport

FC Botoşani a coborât pe locul 10 în clasamentul Ligii I. Poate ajunge pe 12 dacă CFR Cluj şi Petrolul scapă de penalizare

Published

on

fc voluntari - fc botosani foto prosport

FC Botoşani a pierdut puncte importante în acest debut de sezon şi în acest moment ocupă locul 10 în clasamentul Ligii I la fotbal. Situaţia poate deveni chiar mai gravă în cazul în care CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti vor scăpa de penalizarea de şase puncte. Cele două formaţii ar depăşi pe FC Botoşani în clasament iar echipa antrenată de Leo Grozavu ar ajunge pe locul 12.

La începutul sezonului, oficialii FC Botoşani şi-au propus clasarea pe unul din primele şase locuri la finalul returului şi calificarea în play-off. Aceştia nici nu se gândeau la un start de sezon atât de slab, cu doar trei puncte în cinci etape, în condiţiile în care FC Botoşani a întâlnit două nou promovate.

Înaintea ultimelor trei meciuri din etapa a V-a, FC Botoşani este pe locul 10 în clasament dar riscă să ajungă pe 12. Petrolul şi CFR Cluj au fost penalizate cu şase puncte dar cele două cluburi au contestat această sancţiune şi sunt şanse mari să aibă câştig de cauză. În aceste condiţii, lucrurile se complică iar dacă elevii lui Leo Grozavu nu îşi revin foarte repede, FC Botoşani devine o candidată serioasă la retrogradare. În acelaşi timp, FC Botoşani încă poate spera şi la play-off. Diferenţa este de doar două puncte până la locul şase, ocupat în prezent de CSU Craiova.

Cele două meciuri din această săptămână, cu CSMS Iaşi (acasă, marţi 17.30) şi Petrolul (în deplasare, viner1 21.00), sunt foarte importante în ceea ce priveşte obiectivul echipei în actualul sezon de campionat.

Rezultatele etapei a V-a

  • FC Volunatri – FC Botoşani 1-1
  • CSMS Iaşi – CFR Cluj 2-1
  • CSU Craiova – Chiajna 2-0
  • Petrolul – Pandurii 1-1
  • Viitorul – ASA Tg. Mureş (duminică 16.30)
  • ACS Poli – Astra (duminică 18.30)
  • Steaua – Dinamo (duminică 21.00)

Foto: Prosport.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )