Connect with us

Educatie

Ministrul Educaţiei: Elevii vor începe şcoala mai devreme din 2016

Published

on

elevi prima zi de scoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la finalul primei runde de dezbateri pe tema noii Legi a Educaţiei că este mulţumit de modul în care s-au desfăşurat discuţiile. Oficialul a precizat că până în 2020, programa şcolară va fi modificată complet, iar anul şcolar va începe pe 5 septembrie, din anul şcolar 2016-2017.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu la digi24.ro că din anul şcolar 2016-2017, elevii se vor întoarce la şcoală mai devreme de 15 septembrie.

“Există o cerere susţinută cu argumente şi am apreciat din partea Consiliului Elevilor cererea de a începe şcoala mai devreme. Am apreciat maturitatea abordării, cu atât mai mult cu cât solicitarea a venit din partea elevilor, dar împreună cu precizarea că nu doresc aplicarea acestui lucru din 2015. Au dorit aplicarea din 2016, ceea ce am luat în considerare în momentul în care am aprobat calendarul pentru 2015-2016, l-am finalizat pe data de 4 septembrie, astfel încât pe 5 septembrie să înceapă următorul an şcolar”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad