Connect with us

Educatie

Propuneri la noua Lege a Educaţiei: Grădiniţa obligatorie, notă minimă de admitere la liceu

Published

on

gradinitasaradan

Prima rundă de dezbateri pe tema noii Legi a Educaţiei s-a încheiat la finalul lunii iulie, acestea urmând să fie reluate în septembrie. În urma discuţiilor dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei, cei ai profesorilor, studenţi, elevi, s-au conturat câteva propuneri pentru noua Lege a Educaţiei, printre care grădiniţa obligatorie sau notă minimă de admitere la liceu.

Învăţământ obligatoriu de la grădiniţă şi până la sfârşitul clasei a XII-a, introducerea unei note minime de admitere la liceu (nota 5), un an de învăţământ preprofesional pentru elevii care nu reuşesc să ia această notă şi eliminarea tradiţiei de avizare a manualelor auxiliare de către Ministerul Educaţiei. Acestea sunt câteva dintre prevederile trecute în primul draft pentru o nouă Lege a Educaţiei, potrivit adevarul.ro.
Draftul de lege mai arată o atenţie deosebită acordată învăţământului special şi un învăţământ profesional care poate fi finalizat până la vârsta de 24 de ani, nu doar până la 18 ani, cât prevede actuala Lege a Educaţiei.

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, care ar fi urmat să includă probe transdisciplinare, acestea sunt eliminate din prezentul draft de lege, la propunerea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

De asemenea, s-a propus introducerea finanţării de bază şi pentru copiii din creşe, pentru a avea cifră de şcolarizare şi în învăţământul antepreşcolar.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad