Connect with us

Economic

O firmă botoşăneană încearcă să câştige la CNSC o lucrare de 2,5 milioane de euro

Published

on

spital suceava foto obiectivsv

SC Victor Construct SRL Botoşani este din ce în ce mai atrasă de municipiul şi judeţul Suceava. După mai multe lucrări câştigate, firma botoşăneană a încercat să câştige şi licitaţia privind extinderea şi modernizare UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean Sfântul Ioan cel Nou Suceava.

La licitaţie, Victor Construct Botoşani s-a luptat cu SC Test Prima Suceava şi SC General Construct Suceava, aceasta din urmă fiind desemnată câştigătoare. La scurt timp, reprezentanţii firmei Victor Construct s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) acuzând nereguli la licitaţia organizată.

Potrivit ziarului Obiectiv de Suceava, această extidere şi modernizare este absolute necesară deoarece numărul prezentărilor la UPU a crescut de la 150 de persoane pe zi, la 230-250. După finalizarea acestui proiect de extindere a UPU, suprafaţa unităţii va creşte de la 780 de metri pătraţi, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Extinderea şi modernizarea UPU va avea în vedere realizarea unor spaţii generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu bandă de circulaţie pe un sens, în spaţiu protejat pentru transferul uşor al pacienţilor.

Se va realiza şi o secţie de Pediatrie, un triaj care să fie vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU cât şi cabinete şi birouri pentru personalul medical.

Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei vor fi folosite pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale. Printre echipamentele ce urmează a intra în dotarea UPU Suceava se numără electrocardiofraf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG.

La extinderea secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean vor contribui cu fonduri Consiliul Judeţean Suceava precum şi municipalitatea suceveană. Suma prevăzută în bugetul local pentru 2015 al Primăriei Suceava în acest scop este de 2,5 milioane de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad