Connect with us

stiri

Noul Cod Fiscal va îngropa 600.000 de familii care găzduiesc gratuit sediile sociale în locuinţe

Published

on

bani portofel foto realtatea

Criticat de BNR, de CE, de Consiliul fiscal și de FMI, Noul Cod Fiscal a aprins spiritele. PSDiștii și jurnaliștii România TV parcă au fost loviți de turbare: să promulge președintele codurile că altfel murim. La sfârșitul anului 2013 erau active în România 718.519 firme. După cum arată un studiu KeysFin din martie 2015: 98% dintre IMM-uri au sediul social într-un apartament.

Studiul a fost efectuat pe 600 de mii de firme autohtone înregistrate în ultimii zece ani și a demonstrat că 98% dintre întreprinderile mici și mijlocii din ţară sunt deţinute de cetăţeni români şi au sediul social într-un apartament. Cu toate acestea, în fiecare an IMM-urile obţin un profit net cumulat de aproape 7 miliarde de lei, arată acelaşi studiu.
Marii afaceriști de genul lui Sebastian Ghiță, Călin Popescu-Tăriceanu și reprezentanții investitorilor străini cu care Ponta a negociat proiectul noului Cod fiscal sunt disperați ca președintele Iohannis să promulge noul cod fiscal. Dar pe amărâții cu IMMuri, PFAuri etc i-a întrebat cineva?

Noul Cod fiscal va îngropa SRLurile, Microîntreprinderile și PFAurile care au sediul acasă la patron sau la rude.

Impozitul pe locuințele celor câteva sute de mii de familii ce au cedat GRATUIT firmelor deținute sau PFA-urilor o suprafață din apartamentul locuință pentru sediul social, va crește de zece ori. Astfel, se poate ajunge la situația în care dacă acum impozitul pe locuință este 150 de lei, de la anul impozitul să crească la peste 2000 de lei. În plus, acest impozit va fi suportat de asociat și nu de firma care are sediul în locuința asociatului. Vă imaginați că fermierii pe care i-a pus PSDul să-și facă PFAuri ca să-și ia subvențiile că și-au făcut sediul PFA-ului acasă că doar n-au închiriat la oraș vreo clădire. Vă dați seama cînd le-o zice domnul primar că trebuie să dea 2000-3000 de lei în plus la impozitul local că-l înțeapă direct cu furca în ochi?

Când proiectul era în dezbaterea Parlamentului am trimis în acest sens trei întrebări Partidului Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu un susținător înfocat al noului Cod fiscal și pe care-l prezenta ca pe un proiect ultraliberal.
Citeşte mai mult pe Curentul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )