Connect with us

Economic

Staţiunea Popăuţi a câştigat o primă bătălie în războiul cu firma Eco-Lev

Published

on

popautistatiune

De aproximativ doi ani, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor încearcă să rezilieze contractile cu firma Eco-Lev, societate comercială administrată de un anume Luigi Ionescu. Este vorba de patru contracte care au fost încheiate de fostul director al staţiunii.

După mai multe tentative nereuşite, pe data de 11 noiembrie 2014 a fost înregistrată o nouă acţiune pe rolul Judecătoriei Botoşani. Această acţiune avea ca obiect rezilierea celor patru contracte dintre Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Răchiţi şi SC Eco-Lev SRL precum şi obligarea societăţii comerciale la plata difereţei de 5.338,08 lei care reprezintă diferenţa de impozit. Este vorba de două contracte din 2009, unul din 2010 şi unul din 2011.

După mai multe termene, tot felul de documente depuse la dosar şi audierea părţilor, instanţa a luat o decizie pe data de 24.06.2015.

“Având în vedere dispoziţiile contractuale amintite, instanţa reţine că toate contractele au încetaţi a-şi produce efectele prin ajungerea la termen”, se precizează în motivarea instanţe. Mai exact, toate cele patru contracte au expirat la 31.12.2013.

În aceste condiţii, acţiunea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor a fost considerată neîntemeiată.

“Având în vedere că toate contractile au încetat prin ajungerea la termen, la data de 31.12.2013 şi căacţiunea reclamentei vizează evenimente ulterioare, instanţa va respinge cererea ca neîntemeiată”, se mai arată în motivarea instanţei.

Părţile implicate âîn proces au termen de recurs 30 de zile de la comunicare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad