Connect with us

National

Luna viitoare pot ateriza primele avioane pe Aeroportul Suceava

Published

on

aeroport suceava foto obiectivsv

Aeroport Suceava. Foto ObiectivSV.ro

Vineri, 17 iulie, pe toată suprafaţa pistei aeroportului s-a finalizat turnarea şi a celui de-al doilea strat de asfalt, în grosime de 24 de centimetri.  ”Urmează turnarea stratului de uzură, de 6 centimetri , lucrare ce se va termina la sfârşitul lunii iulie, astfel încât la începutul lunii august vom avea pista de decolare – aterizare a aeroportului funcţională”, a explicat directorul Aeroportului “Stefan cel Mare”, Ioan Măriuţa.

In prima jumătate a lunii august pista aeroportului de la Salcea va fi autorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru a putea opera doar pe timp de zi, pentru avioane cu greutate mai mică de 5.700 de kilograme. Zborurile  comerciale trebuie să aştepte până cel mai devreme pe 25 octombrie a.c., când constructorii au promis că vor termina investiţia. Până săptămâna trecută, stadiul fizic al lucrărilor la aeroport era finalizat în total în proporţie de 74,17%, plata lucrărilor efectuate fiind în procent de 67,28%.

După luni întregi de incertitudini privind termenul de finalizare a lucrărilor la Aeroportul judeţean “Stefan cel Mare” Suceava, vine şi o veste buna. Ioan Măriuţa, directorul RA Aeroportul “Stefan cel Mare”, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că în prima jumătate a lunii august a acestui an pista aeroportului de la Salcea va fi autorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru a putea opera pe timp de zi. Nu va fi vorba despre reluarea curselor comerciale aeronautice, dar există garanţii că Aeroportul va putea fi folosit pentru zboruri de urgenţă dar şi în alte scopuri, dar numai pe timpul zilei, iar greutatea maximă a aparatului de zbor nu va trebui să depăşească 5700 de kilograme. “Este vorba despre zboruri la vedere, pe timp de zi, fără balizare şi care vor putea fi operabile chiar din prima jumătate a lunii august”, a declarat Ioan Măriuţa. El a arătat că, în continuare, pentru zborurile comerciale – transport de pasageri şi mărfuri – inclusiv cele de pe timp de noapte, este certă ca dată de intrare în funcţiune a Aeroportului “Stefan cel Mare”, data de 25 octombrie 2015. Prin posibilitatea reluării zborurilor de zi cu aparate de mici dimensiuni, care nu au nevoie de balizaj se creează o posibilitate pentru ca şi în acest an  pe Aeroportul “Stefan cel Mare” din Salcea, să se organizeze o nouă ediţie a Show-ului aviatic care ar fi astfel a patra ediţie şi care, fără autorizare de la Autoritatea Aeronautică Română, nu s-ar putea desfăşura în perimetru Aeroportului.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad