Connect with us

Sport

FC Botoşani – Legia Varşovia 0-3. Învinşi pe teren, umiliţi în peluze FOTO-VIDEO

Published

on

fc botosani - legia varsovia (7)

FC Botoşani – Legia Varşovia a fost cel mai important meci din istoria fotbalistică a acestui judeţ. Echipa lui Leo Grozavu venea după o înfrângere cu 1-0 la Varşovia şi cel puţin teoretic, avea şanse să producă marea surpriză şi să învingă Legia la Botoşani. Până la urmă, marea surpriză nu a venit din teren ci din tribune.

Deşi era cel mai important meci din istoria fotbalului botoşănean, nu s-au vândut toate biletele şi asta în condiţiile în care vorbim de un stadion cu o capacitate foarte mică comparativ cu alte arene. Spre exemplu, stadionul pe care joacă Legia Varşovia meciurile de acasă are o capacitate de 31.800 de locuri iar la meciurile importante se joacă cu casa închisă. Potrivit oficialilor clubului, au rămas nevândute aproape o mie de bilete.

Nu mai vorbim de modul cum botoşănenii şi-au încurajat echipa. Vreo cinci-şase minute la început, la îndemnul crainicului. După primul gol al polonezilor, în minutul 6, au apărut nemulţumirile: faţă evoluţia vedetelor de la FC Botoşani, faţă de tactica lui Leo, faţă de schimbările făcute. Deja nu mai era o sărbătoare şi o bucurie de a vedea o echipă importantă a Europei, pe Municipalul botoşănean.

La peluze, LEGIA a făcut LEGEA

În meciul tur, de la Varşovia, vreo 40 de “ultraşi” botoşăneni au făcut deplasare pentru a-şi susţine echipa şi pentru a vedea pe viu cum se prezintă galeria Legiei, o galerie renumită la nivelul Europei pentru coregrafiile pe care le realizează dar şi pentru scandalurile pe care le provoacă. Ne aşteptam să vedem la retur o galerie botoşăneană care într-adevăr să arate a galerie, mai ales că Legia Varşovia intenţiona să vină cu o mie de ultraşi polonezi pe Municipal. Până la urmă, au venit circa 300-350 de suporteri polonezi dar au predate o lecţie botoşănenilor.

Surpriza mare a fost în momentul în care a apărut pe stadion galeria echipei FC Botoşani. Tot vreo 300 de suporteri.

A început duelul galeriilor. Cei de la Legia au afişat un banner imens, cei de la Botoşani şi-au scos eşarfele. Au început să cânte şi să scandeze. Diferenţă mare. Ultraşii Legiei i-au acoperit în multe moment pe ultraşii botoşăneni şi le-au predat o lecţie vis-à-vis de modul cum se susţine o echipă.

Suporteri provocaţi de şmecherii târgului

Vestea că va veni Legia Varşovia la Botoşani i-a determinat pe şefii Jandarmeriei şi Poliţiei să se mobilizeze cum nu au mai făcut-o până acum la un meci de fotbal. Ştiam că suporterii polonezi sunt consideraţi a fi foarte periculoşi. Zeci de jandarmi i-au monitorizat de la intrarea în ţară, în municipiul Botoşani erau forţe impresionante de ordine. Toată lumea se aştepta la ce e mai rău. Surprizător, ultraşii polonezi s-au comportat chiar civilizat comparativ cu ceea ce au făcut prin alte oraşe ale Europei. S-au adunat pe Pietonalul Unirii iar de aici au plecat spre Sationul Municipal. La intrarea pe stadion, au fost anunţaţi că nu au voie cu petarde sau fumigene iar mulţi dintre aceştia s-au conformat şi le-au aruncat într-o cutie. În timpul meciului, şi-au încurajat echipa şi nu au fost preocupaţi să se bată cu jandarmii sau să provoace incidente. După meci, au umplut terasele de pe Pietonalul Unirii şi de pe bulevardul Mihai Eminescu dar fără a provoca incidente. Doar vreo trei teribilişti au aruncat câteva petarde fapt ce i-a determinat pe jandarmi să-i ia la controlat pe mai mulţi ultraşi polonezi dar fără a găsi asupra lor materiale pirotehnice. Singurul incident a avut loc pe o terasă de pe bulevardul Mihai Eminescu. La o masă erau mai mulţi suporteri polonezi iar la un moment dat au apărut câţiva indivizi din municipiul Botoşani, printre care şi fiul unui om de afaceri. Aceştia au aruncat cu bere spre fanii polonii polonezi care imediat au încercat să risposteze. Doar intervenţia jandarmilor care erau în zonă a făcut ca acest conflict să se stingă.

fc botosani - legia varsovia (14) fc botosani - legia varsovia (9) fc botosani - legia varsovia (8) fc bt-legia (3) fc bt-legia (4) galerie legia (10) galerie legia (9) galerie legia (7) galerie legia (6)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad