Connect with us

Sport

Jandarmii au intrat în alertă. Legia are una din cele mai periculoase galerii. VEZI ce recomandări au fost făcute botoşănenilor

Published

on

File photo of Legia Warszawa soccer fans displaying a banner with the words "Jihad Legia" at Pepsi Stadium in Warsaw

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și ale celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții în domeniu ( poliție, situații de urgență etc.),  va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoşani – Legia Varșovia în  turul doi preliminar al Europa League, care se va desfășura astăzi, începând cu ora 20.00.

Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului Județului Botoşani  a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor structurilor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică, precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – jandarmi, poliţie, situaţii de urgenţă, poliție locală,organizator, ambulanţă, firmă de securitate etc.

Cu această ocazie a fost prezentat planul integrat de acțiune pentru asigurarea ordinii publice și protecției participanților, fiind stabilite  modalitățile de acțiune, de intervenție și de cooperare, specifice fiecărei instituții.

RECOMANDĂRI

Având în vedere faptul că, la sosirea în municipiul Botoșani, galeria echipei oaspete se va grupa în poligonul A.C.R., de unde va fi însoțită de forțele de ordine  până la stadion pe itinerariul str.Sucevei – Blvd. Mihai Eminescu – poarta de acces nr.3, recomandăm cetățenilor să nu își parcheze autoturismele proprietate personală pe acest traseu, în parcarea din apropierea porții de acces numărul 3 ( dinspre Bulevardul Mihai Eminescu), precum și pe strada Calea Națională, în apropierea stadionului, în intervalul orar 16.00 – 24.00.

Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.

Recomandăm suporterilor să vină din timp la stadion (accesul în stadion este permis începând cu ora 18.00) , să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică  , să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să solicite imediat, în mod direct sau prin apel 112, intervenţia forţelor de ordine, atunci când situaţia o impune.  De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă. La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces,  în stare vădită de beţie, consumul de băuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdăresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora.

De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţă faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad