Connect with us

Sanatate

Canicula face victime la Botoşani. Două persoane au fost duse cu ambulanţa la spital

Published

on

upu pacient (2)

Ne-am topit, astazi, sub soarele dogoritor la temperaturi inalte de peste 35 de grade Celsius. Din cauza arsitei, la urgente au ajuns un batran de 83 de ani si barbat de 43 de ani. Ambii au lesinat si au fost adusi cu ambulantele in Unitatea de Primiri Urgente.

In cazul batranului, acesta se afla la farmacia cand a inceput sa se simta rau, iar celelalt pacient facea piata. Amandoi au ramas in grija medicilor din urgenta.

Fata de alti ani, anul acesta la UPU au fost mai putine cazuri de acest gen pe vreme de canicula. Luna aceasta au fost 23 de botosaneni care au ajuns la spital cu stare de lipotimie.

“Recomand botosanenilor sa evite deplasarile pe cat posibil intre orele 11:00 si 18:00, iar daca sunt obligati sa o faca trebuie obligatoriu sa acopere capul cu o sapca sau o palarie, de culoare deschisa, sa faca aceste deplasari pe la umbra, sa consume apa minerala de preferat, sau apa plata, 2 litri pe zi, sucuri naturale nu cele indulcite zu zahar. Sa evite alimentele grase si de preferat ca in aceasta perioada sa consume salate”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca expunerea corpului la temperaturi ridicate reprezinta un stres asupra organismului. Epuizarea cauzata de canicula apare dupa cateva zile de calduri excesive si se manifesta prin somnolenta, senzatie de slabiciune si oboseala, somn agitat sau insomnie. Aceste stari pot fi combatute prin odihna in locuri racoroase, consum de lichide, iar, daca simptomele continua, trebuie solicitat ajutorul medicului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad