Connect with us

Sport

Leo Grozavu: „Prefer să pierd două meciuri de campionat pentru o calificare cu Legia. O calificare cu Legia este echivalentă cu câştigarea unui trofeu”

Published

on

leo grozavu fcbt-u cluj

FC Botoşani va întâlni joi seară pe Legia Varşovia în returul manşei a doua a preliminariilor Europa League. În tur, formaţia poloneză s-a impus cu scorul de 1-0 dar atât antrenorul Leo Grozavu cât şi jucătorii sunt încrezători că pot întoarce rezultatul şi se pot califica.

Pentru tehnicianul echipei FC Botoşani, acest meci cu Legia Varşovia este mai important decât meciurile de campionat şi spune că o calificare în turul trei ar fi echivalentă cu un trofeu câştigat.

„Este prea frumos să joci în cupele europene, indiferent care ar fi preţul. Putem să ducem acest campionat în condiţii normale şi dacă vom mai trece un tur. Îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm. Când te întâlneşti cu o asemenea atmosferă ca la Varşovia, pentru asta te faci fotbalist. Fotbalul e frumos să joci pe stadioane adevărate, cu public în spate, cu miză fantastică. Chiar dacă poate însemna un efort în plus. Prefer să pierd două meciuri de campionat pentru o calificare cu Legia. O calificare cu Legia, pentru FC Botoşani este echivalentă cu câştigarea unui trofeu. Este o echipă puternică, cu multă experienţă, la alt nivel. Dacă noi reuşim să facem surpriza, ar fi un lucru fantastic. Nu sunt pesimist, sunt doar realist. Îmi doresc enorm de tare, vom face tot ce depinde de noi chiar dacă va trebui să ieşim purtaţi pe braţe după joc, de efort”, a spus Leo Grozavu.

Meciul cu Viitorul a arătat că FC Botoşani are unele carenţe în joc iar misiunea lui Leo Grozavu este foarte dificilă deoarece timpul este scurt. În plus, Martinus Quenten nu va putea evolua iar Batin este incert din cauza unor probleme medicale. De asemenea, Ngadeu este indisponibil. El a revenit la Botoşani dar mai are nevoie de trei-patru săptămâni de pregătire pentru a putea ajunge la o formă fizică bună care să-i permită să joace un meci oficial.

„Nu ştiu dacă în două zile mai putem să îndreptăm mare lucru. În afara faptului că trebuie să facem o partidă perfectă cu Legia, trebuie să avem şi şansă. Este un joc în care poţi să joci perfect, dacă nu ai şansă, poţi să nu te califici. I-am văzut pe băieţi destul de montaţi, grupul este foarte bun. În cel mai scurt timp, FC Botoşani va deveni o forţă în fotbalul românesc”, a adăugat Leo Grozavu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad