Connect with us

Sport

Un sector din peluza Sud a Stadionui Muncipal va fi încis la returul cu Legia Varşovia

Published

on

steag crucea celtica

UEFA a decis sancţionarea clubului FC Botoşani după ce câţiva suporteri, aflaţi la peluza Sud a Stadionului Municpal, au afişat la meciul cu FC Tskhinvali un steag al României pe care era Crucea Celtică.

Observatorul delegat la meciul FC Botoşani – FC Tskhinvali a fotografiat acel steag, a scris în raportul de meci iar UEFA a decis sancţionarea clubului botoşănean. Astfel, la partida dintre FC Botoşani şi Legia Varşovia, un sector din peluza Sud a stadionului Municipal va fi închis.
„Ne-a dat o sancţiune pentru acel steag. Va fi închisă o porţiune din acea peluză. Este vorba de 500 de locuri”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Crucea celtică mai este cunoscută și sub numele de Crucea lui Odin. Simbol al celtilor din fosta Irlandă și Scoția, marcheaza atât creștinismul sfântului Patriciu, cât și străvechea figură mitică a celților – Manannan Mac Lir.
Potrivit Wikipedia, în ziua de astăzi este folosită în mod curent de reprezentanții mișcărilor de dreapta de tip White Power sau cele neonaziste, organizații care susțin supremația rasei albe. Inițial a fost promovat deKu Klux Klan, însă ulterior a fost preluat de National Front in Anglia și de alte mișcări extremiste.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad