Connect with us

Sanatate

Boli de piele cauzate de apa din piscine

Published

on

piscina

Bolile de piele ocupă primul loc în „topul” afecţiunilor pe care le putem lua din bazine.

De exemplu, acneea poate fi agravată, iar micozele se dezvoltă şi ele în voie în mediul umed. Cu ce ne mai putem confrunta după o baie în piscină şi cum ne putem feri a explicat Amalia Anghel, medic dermatolog.

O boală de piele frecventă în sezonul cald este pitiriazisul versicolor, spune medicul. Micoza piciorului poate fi luată dacă mergeţi desculţi pe lângă bazin sau la duş. De asemenea, prea mult clor în piscine sau ştranduri poate determina iritaţii ale pielii. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor.

Medicul a spus că trebuie să evităm să mergem desculţi. De asemenea, este recomandat să facem duş înainte şi după, să nu folosim prosoape sau halate de baie la comun. Cea mai frecventă boală luată de la bazin este pitiriazisul versicolor. „Frecvente sunt şi micozele piciorului şi verucile. Dacă se foloseşte prea mult clor pot apărea iritaţii pe piele – înroşire, mâncărimi, uscăciune, eczemă. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog.

Sursa: Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad