Connect with us

Sport

EUROPA LEAGUE: Legia Varşovia – FC Botoşani 1-0 – FINAL

Published

on

fc botosani - spartaki (9)

După ce a treecut la pas de georgienii de la FC Tskhinvali, FC Botoşani are o misiune foarte dificilă în turul doi al preliminariilor Europa League. Formaţia lui Leo Grozavu întâlneşte pe Legia Varşovia, o echipă mult mai titrată şi obişnuită cu competiţiile europene.

FC  Botoşani a început destul de curajos partida şi s-a instalat în jumătatea de teren a polonezilor dar fără a avea vreo ocazie la poarta lui Dusan Kuciak, fostul porter al FC Vaslui. În minutul 14, Brata ia o acţiune pe cont propriu, şuteză de la 20 de metri dar Kuciak prinde fără mari probleme.

În minutul 21, polonezii au avut o mare ocazie prin Nikolici dar Iliev reuşeşte să respingă după care asistentul ridică fanionul şi semnalizează un ofsaid.

FC Botoşani a trecut cu bine de primele 30 de minute ale partidei de la Varşovia. Ba din contra, echipa lui Leo Grozavu a avut o posesie mai bună dar fără mari ocazii. În acelaşi timp, cuplul de fundaşi Cordoş-Miron, care joacă prima dată împreună, are o evoluţie ireproşabilă.

Polonezii au început să pună presiune pe defensiva botoşăneană dar fără ocazii mari la poarta lui Iliev. În 40, FC Botoşani are o mare ocazie de gol. Brata şutează din marginea careului dar mingea trece la câţiva centimetri de poarta lui Kuciak.

În minutul 44 Nikolici marchează dintr-o poziţie clară de ofsaid iar golul este anulat.

Polonezii încep ceva mai bine partea secundă şi în minutul 49 Nikolici are şansa de a deschide scorul. A reluat cu capul din interiorul careului dar Iliev prinde fără emoţii.

Polonezii sunt din ce în ce mai agresivi, cu multe intrări peste limita regulamentului. Acsinte şi Vaşvari se numără printre victimele polonezilor. Cei doi au fost scoşi pe margine în urma faulturi foarte dure.

În minutul 65, Raul Costin execută foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri dar Kuciak reuşeşte să respingă în lateral.

În minutul 75, Prjovici ratează ocazia meciului. A fost o centrare de pe dreapta, Prjovici a reluat din interiorul careului, în forţă, dar mingea trece peste poarta lui Iliev.

1-0 Dominarea polonezilor s-a concretizat în minutul 77 când Duda a profitat de o greşeală colectivă a defensivei botoşănene şi a marcat cu un şut plasat, din marginea careului.

Legia controlează autoritar jocul şi este tot mai periculoasă. De partea cealaltă, FC Botoşani nu reuşeşte să-şi revină şi să echilibreze jocul. Leo Grozavu îl aruncă în luptă şi pe Marius Croitoru dar mult pre târziu ca să mai poată face ceva.

Finalul partidei aparţine polonezilor dar Iliev are două intervenţii incredibile şi salvează pe FC Botoşani. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 iar peste o sătptămână Legia Varşovia va venir la Botoşani pentru meciul retur.

Echipele de start: 

Legia: Kuciak – Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski – Guilherme (67 Zyro), Furman, Jodlowiec, Kucharczyk – Duda (90+3 Maslowski) – N. Nikolici (67 Prjovici)
Rezerve: Malarz, Lewczuk, Bereszynski, Maslowski, Zyro, Saganowski, Prjovici

FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Miron, Cordoș, Acsinte – Cucu – Brata (68 Ivanovici), Vașvari (63 Robertson), Costin (83 Croitoru), Batin – Roman
Rezerve: Pleșca, Patache, Croitoru, Robertson, Ivanovici, Browne, Hadnagy

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad