Connect with us

Sport

Astăzi ora 22.00: Legia Varşovia – FC Botoşani

Published

on

fc botosani - spartaki (12)

FC Botoşani va întâlni în această seară, de la ora 22.00 (n.r. ora României), formaţia Legia Varşovia, o echipă cu mare experienţă în fotbalul European dar care a început noul sezon cu o înfrângere. În urmă cu aproximativ o săptămână, Legia a pierdut supercupa Poloniei, cu 3-1, în faţa formaţiei Lech Poznan.

Legia Varşovia este un club fondat în martie 1916 şi îşi joacă meciurile pe stadionul armatei, o arenă cu o capacitate de 31.800 de locuri. Legia are 10 titluri câştigate în Polonia, 12 locuri doi şi 11 locuri trei. A câştigat 17 Cupe ale Poloniei , 4 Supercupe şi o Cupă a Ligii. A ajuns o dată în semifinalele Cupei Campionilor (1970) şi de două ori în sferturi de finală (1971 şi 1996). În Cupa UEFA a jucat o semifinal (1991) şi două sferturi de finală (1965 şi 1982) iar în Europa League cea mai bună performanţă este 16-imile competiţiei în 2012, 2014 şi 2015.

În lotul actual, Legia Varşovia are un portughez, un ungur, un brazilian, un croat şi un slovac.

Misiunea formaţiei botoşănene se anunţă una foarte dificilă ţinând cont atât de valoarea lotului Legiei cât şi de experienţa jucătorilor polonezi în competiţiile europene. De acest lucru sunt conştienţi conducătorii şi antrenorii FC Botoşani. Tehnicianul Leo Grozavu a recunoscut că echipa sa pleacă cu a doua şansă în dubla cu Legia Varşovia. “Ne-am fi dorit să avem mai mult noroc la tragerea la sorţi şi să picăm cu o echipă mai abordabilă. Din păcate, vom întâlni Legia, care a mai jucat în ultima vreme cu echipe româneşti, Steaua, Rapid… Sperăm să fim noi buturuga mica, aia care răstoarnă carul mare”, a declarat Leo Grozavu la DigiSport.

Partida dintre Legia Varşovia şi FC Botoşani va fi transmisă în direct de către DigiSport1.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad