Connect with us

Evenimente

Mare atenţie când faceţi donaţii. Jandarmii au depistat un individ care îi înşela pe botoşăneni

Published

on

jandarmi strada

În data de 13 iulie, în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmi care acționa în zona Pieței Centrale a municipiului Botoșani, a observat un bărbat ce acosta persoanele  care treceau prin fața Direcției de Taxe și Impozite Locale, prezentându-le documente pe care le avea într-o mapă și solicitând donarea unor sume de bani.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, care se prezenta ca fiind reprezentant al unei asociații umanitare, avea asupra sa mai multe chitanțe pe care erau trecute diferite sume de bani.

În urma verificărilor efectuate, bărbatul a recunoscut faptul că nu eliberase în acea zi nicio chitanță pentru sumele primite de la trecători, iar banii pe care îi colecta erau folosiți în interes personal, fără a fi predați în contul asociației.

Strângerea de donații în numele asociației se făcea în mai multe localități din județul Botoșani.

Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,înșelăciune”, faptă pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea soluționării.

Atragem atenția cetățenilor asupra modului în care acționează astfel de persoane, banii colectați ajungând, în realitate, să fie folosiți în alt scop decât cel pentru care au fost făcute donațiile benevole.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad