Connect with us

Evenimente

S-a dublat traficul la graniţa cu Moldova de când se trece doar cu buletinul

Published

on

vama stanca costesti (9)

De cand trecerea la granita cu Moldova se face doar cu buletinul, la cele doua puncte de trecere, de la Stanca-Costesti si Radauti Prut numarul iesirilor s-a dublat fata de perioada cand se trecea cu pasaportul. Sunt romani care merg in statul vecin si de patru-cinci ori pe zi pentru a face cumparaturi in Moldova.

De exemplu, in perioada 20 iunie – 12 iulie, 2015, aproape 5.000 de botosaneni au trecut granita doar cu buletinul. Daca luam in calcul perioada 20 mai – 12 iunie, aflam ca atunci au trecut cu pasaportul 2.500 de romani.

“In ultima perioada de timp, de cand cetatenilor romani li se permite trecerea frontierei in Republica Moldova doar cu buletinul, traficul in cele doua puncte de trecere a frontierei de pe raza judetului Botosani s-a dublat in ceea ce priveste iesirea cetatenilor romani din tara”, a declarat Minodora Racnea, purtator de cuvant Politia de Frontiera.

Cetatenii romani si cei cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, pot intra, in Republica Moldova doar cu cartea de identitate, dupa ce autoritatile din tara vecina au adoptat un act normativ in acest sens.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad