Connect with us

National

Ministerul Justiţiei vrea să construiască două noi penitenciare

Published

on

penitenciar920

Ministerul Justitiei vrea sa faca doua studii de prefezabilitate in vederea construirii a doua penitenciare, unul in comuna Berceni, judetul Prahova si un altul in municipiul Caracal, judetul Olt, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern.

Pentru asigurarea misiunii sistemului penitenciar ca serviciu public responsabil cu aplicarea regimului de detentie si cu asigurarea interventiei recuperative, in conditii care garanteaza respectarea demnitatii umane, facilitand responsabilizarea si reintegrarea in societate a persoanelor private de libertate si contribuind la cresterea gradului de siguranta a comunitatii si mentinerea ordinii publice, consideram ca este oportuna construirea a doua penitenciare noi, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri”, se arata in proiectul de Hotarare de Guvern lansat de Ministerul Justitiei in dezbatere publica, scrie hotnews.ro.

In acest context, Ministerul Justitiei mentioneaza ca, prin Hotararea Guvernului numarul 196/2015, a fost aprobata suplimentarea bugetului institutiei pentru anul 2015 cu doua milioane de lei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Potrivit dispozitiilor art. 43 alin. (7) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, prin exceptie de la regula generala in materie, in cazuri temeinic justificate, ordonatorii principali de credite pot efectua cheltuieli pentru achizitionarea si/sau elaborarea studiilor de fezabilitate si a altor studii aferente obiectivelor de investitii, cu aprobarea Guvernului. Astfel, prin prezenta Hotarare a Guvernului se autorizeaza Ministerul Justitiei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, sa efectueze cheltuieli pentru achizitia a doua studii de prefezabilitate destinate construirii a doua penitenciare in Comuna Berceni, judetul Prahova si in Municipiul Caracal, judetul Olt”, se mai arata in proiectul de Hotarare de Guvern.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad