Connect with us

Sport

CSU Craiova – FC Botoşani 0-0 – Batin, Croitoru şi Ivanovici ratează marile ocazii ale botoşănenilor

Published

on

craiova - botosani foto digi sport

După ce a debutat în Europa League, eliminându-i pe georgienii de la FC Tskhinvali, FC Botoşani debutează astăzi în noul sezon de Liga I, o competiţie care are la start doar 14 echipe. Primul adversar al botoşănenilor antrenaţi de Leo Grozavu este CSU Craiova, o echipă care în acest campionat are obiectiv obţinerea unui loc de Europa League.

Meciul a început cu CSU Craiova în ofensivă, semn că oltenii au urmărit returul meciului cu FC Tskhinvali. Aceştia încearcă să ţină cât mai mult de minge şi să nu le ofere posibilitatea botoşănenilor de a controla jocul. După o dominare sterilă a oltenilor, de circa 10 minute, FC Botoşani încearcă să iasă la joc şi să preia iniţiativa.

Prima şansă de gol a partidei a venit în minutul 13. Bawab a şutat din marginea careului dar Dimitrov respinge în corner. La faza imediat următoare, Popov este scăpat din marcaj, reia cu capul din interiorul careului dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Plamen Iliev. Oltenii rămân periculoşi şi au două oportunităţi de a marca în minutele 15 şi 16 dar scorul rămâne 0-0.

Comparativ cu alte partide disputate în deplasare, de această dată FC Botoşani joacă mult mai prudent şi nu se aruncă în atac, neglijând defensiva. Prima mare ocazie a botoşănenilor a venit în minutul 26 în urma unei lovituri libere dar Batin, singur în interiorul careului, trimite la lângă poartă. Un minut mai târziu, fundaşii olteni îl scapă din marcaj pe Ivanovici dar nici acesta nu reuşeşte să marcheze din interiorul careului.

În minutul 39, FC Botoşani are o nouă şansă de a deschide scorul. Croitoru i-a pasat perfect lui Roman dar şutul atacantului botoşănean este blocat în ultimul moment. Cinci minute mai târziu, Croitoru ia o acţiune pe cont-propriu, şutează din marginea careului dar Bălgrădean reuşeşte să respingă în corner. Acelaşi Croitoru execută foarte bine cornerul, Batin reia cu capul din interiorul careului dar Bălgrădean are o nouă intervenţie foarte bună.

Oltenii încep în ofensivă şi repriza secundă, Tîrnăcop îşi încearcă şutul de la 18 metri dar Plamen Iliev nu are niciun fel de probleme.

Primele zece minute ale reprizei secunde au aparţinut formaţiei CSU Craiova care a pus presiune pe defensiva boroşănenilor dar fără ocazii mari la poarta lui Iliev.

În minutul 56, Bawab are o şansă mare de a marca dar este blocat în momentul şutului de către Cordoş şi Plămadă, după care Plamen Iliev reţine în faţa lui Băluţă.

Oltenii rămân periculoşi iar în minutul 63 Bawab are şansa golului dar şutul acestuia din interiorul careului este respins în corner de Plamen Iliev. Două minute mai târziu, acelaşi Iliev are o paradă de excepţie la şutul lui Rocha şi îşi salvează echipa.

În minutul 71 Acka şi Tîrnăcop se izbesc cap în cap şi este nevoie de intervenţia ambulanţei. Acka este cu faţa plină de sânge şi este schimbat.

FC Botoşani iese mai mult la joc dar ocaziile sunt de partea oltenilor. Bawab are o nouă şansă de a marca dar Iliev este într-o zi mare.

Cu cinci minute înainte de finalul partidei, botoşănenii par mulţumiţi cu un punct la Craiova şi nu se mai grăbesc. În minutul 87, Batin are o nouă şansă de a marca, este tras de tricou de către Kay, în marginea careului dar arbitrul nu acordă nimic.

În prelungirile partidei nu s-a mai jucat nimic chiar dacă au fost şase minute iar partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, un rezultat echitabil după aspectul jocului.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka (76 Kay), Vătăjelu – Mateiu, Herghelegiu (59 Curelea) Tîrnăcop – Băluţă, Bawab (83 Ferfelea), Rocha

Rezerve: Straton, Kay, Briceag, Ferfelea, Curelea, Bancu, Dumitraş

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Rashid – Vaşvari, Cucu, Croitoru (88 Miron) – Ivanovici (65 Brata), Batin – Roman

Rezerve: Pleşca, R. Costin, Brata, Quenten, Acsinte, Hadnagy, Miron

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad