Connect with us

National

Salariaţii nu o să mai poată fi verificaţi dacă stau acasă cât timp sunt în concediu medical

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

De vineri, salariaţii nu vor mai fi verificaţi la domiciliu atunci când se află în concediu medical, potrivit unui act normativ publicat marţi în Monitorul Oficial. În prezent, aceste controale sunt făcute în cazurile în care există suspiciuni cu privire la acordarea concediilor de incapacitate temporară de muncă.

Legea nr. 183/2015, prin intermediul careia se elimina posibilitatea verificarilor la domiciliul salariatilor aflati in concediu medical, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496 din 7 iulie si va intra in vigoare vineri.

Salariatii au dreptul, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, sa beneficieze de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitatea temporara de munca provocata de bolile obisnuite sau de accidentele suferite in afara muncii, scrie avocatnet.ro.

In momentul de fata, pe durata concediului medical, prezenta acestora la domiciliu poate fi verificata de catre autoritati intre anumite intervale orare ale zilei. Daca angajatii nu sunt gasiti acasa sau pur si simplu refuza controlul, acestia risca sa nu le mai fie platita indemnizatia de incapacitate temporara de munca.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad