Connect with us

National

ATENŢIE ŞOFERI! Poliţia Rutieră foloseşte din nou radare montate în maşini neinscripţionate

Published

on

radar

Avertisment pentru vitezomani! Şoferii cărora le place să apese prea tare pedala de acceleraţie trebuie să ştie că pe toate şoselele României patrulează radare sub acoperire.

Poliţia Rutieră şi-a mărit arsenalul cu maşini puternice, neinscripţionate, pe care le-au dotat cu aparate radar. Spre exemplu, numai pe drumurile din Iaşi sunt 5 astfel de maşini.
Cei de la Poliţia Rutieră Iaşi spun că radarele neinscripţionate sunt foarte eficiente. Potrivit statisticilor, în primele 6 luni ale anului aceştia au amendat 16.000 de şoferi şi au reţinut peste 1.000 de permise de conducere pentru depăşirea vitezei legale.

Potrivit legii, aparatele radar omologate pot fi montate pe autoturismele Ministerului de Interne, dar nu neaparat pe maşini inscripţionate. Aşadar, şoferii sunt sfătuiţi să fie precauţi dacă nu vor să rămână pietoni tocmai în perioada vacanţei. Să nu uităm şi faptul că odată cu creşterea salariului minim pe economie, a crescut şi valoarea punctului de amendă, implicit şi amenzile de circulaţie.

Sursa: RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad