Connect with us

Economic

NOUL COD FISCAL. Sancţiuni suplimentare pentru cei care nu îşi declară corect veniturile

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Contribuabilii care nu isi declara corect veniturile vor fi taxati suplimentar de anul viitor, fiind obligati sa plateasca o penalitate de nedeclarare. Masura este cuprinsa in Noul Cod de procedura fiscala, care se va aplica de la 1 ianuarie 2016. De asemenea, noile dispozitii urmeaza sa modifice si nivelul actual al dobanzilor si penalitatilor de intarziere.

Noul Cod fiscal si noul Cod de procedura fiscala au trecut recent de votul Camerei Deputatilor, incheindu-si astfel parcursul legislativ in Parlament, scrie avocatnet.ro. Documentele mai trebuie doar promulgate de Presedintele Romaniei si publicate in Monitorul Oficial pentru a deveni aplicabile.
Camera Deputatilor a publicat si forma finala sub care cele doua acte normative au fost votate de si adoptate.
Legea privind Noul Cod de procedura fiscala, in forma finala, trimisa spre promulgare, cuprinde noi dispozitii privind regimul penalitatilor.
Astfel, Capitolul 3 din Codul de procedura fiscala actual, respectiv Dobanzi, penalitati de intarziere sau majorari de intarziere, s-ar putea schimba in Dobanzi, penalitati de intarziere si penalitati de nedeclarare.
Dupa cum se poate observa inca din denumirea capitolului, noile dispozitii introduc o penalitate suplimentara cu care vor fi taxati contribuabilii care nu isi declara obligatiile fiscale, respectiv penalitatea de nedeclarare.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad