Connect with us

Evenimente

Judeţul Botoşani intră sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ

Published

on

canicula cod-galben foto bucurestifm

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări valabile începând de astăzi şi până miercuri. Este vorba de un val de căldură şi disconfort termic care va cuprinde aproape toată ţara. Nu va fi ocolit nici judeţul Botoşani care va intra sub un Cod Galben care se va transforma în Cod Portocaliu.

anm harta 7 iulie

Marti, 7 Iulie 2015

Valul de căldură a venit dinspre vestul ţării, şase judeţe fiind de astăzi sub Cod Galben. Mâine, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor. În cursul zilei de mâine, judeţul Botoşani va intra sub Cod Galben de căldură şi disconfort termic accentuat.

anm harta 8 iulie

Miercuri, 8 Iulie 2015

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad