Connect with us

Sport

FC Tskhinvali – FC Botoşani. Leo Grozavu: “La ceea ce am arătat pe teren, suntem îndreptăţiţi să sperăm la calificare”

Published

on

fc bt prezentare jucatori (10)

FC Botoşani pleacă la Tiblisi doar cu gândul la calificarea în turul doi al preliminariilor Europa League. Atât jucătorii cât şi antrenorul Leo Grozavu sunt foarte optimişti că vor reuşi să învingă pe FC Tskhinvali, în partida programată joi, de la ora 19.00 (n.r. ora României). Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

În prima manşă, FC Botoşani şi FC Tskhinvali au remizat, scor 1-1, dar partida a fost la discreţia botoşănenilor. Tehnicianul Leo Grozavu consideră că acest rezultat îi face pe elevii săi să fie mai motivaţi decât în cazul unei victorii cu 1-0 sau 2-1 şi este convins că FC Botoşani va marca în returul de joi, 9 iulie.

“La ceea ce am arătat pe teren, suntem îndreptăţiţi să sperăm la calificare. Rezultatul meciului tur nu îl consider unul dezavantajos. Am făcut 1-1 pe teren propriu, dar poate e mai bine aşa. Jucătorii vor rămâne concentraţi şi sunt convins că vom marca. Rămâne de văzut cum vom reuşi să gestionăm. Plecăm la fel de motiv ca în primul joc. Ceea ce am arătat pe teren, nu a fost conform cu rezultatul de la final. Ăsta e fotbalul”, a spus Leo Grozavu.

Din păcate, tehnicianul botoşănean are în continuare probleme de lot. Cea mai importantă absenţă este fundaşul stânga Florin Acsinte. De asemenea, nu va evolua nici fundaşul Michael Ngadeu şi nici noile achiziţii Scott Robertson şi Neziri Mergim.

“Au mai intervenit şi alte probleme. Cei accidentaţi încă nu se pregătesc normal. Avem obligaţia să dăm totul şi să ne calificăm. Aceste meciuri au o încărcătură aparte, necesită tot felul de energii suplimentare, psihice şi fizice. Avem un lot suficient de numeros. În Europa League avem o listă pe care trebuie să o respectăm, pentru campionat, chiar dacă nu suntem puşi la punct toţi cu pregătire, va trebui să alcătuim o echipă care să facă o partidă bună şi la Craiova”, a adăugat tehnicianul botoşănean.

Leo Grozavu consideră că rezultatul meciului de la Tiblisi este important atât pentru calificarea în turul doi al preliminariilor Europa League dar mai ales pentru moralul jucătorilor înainte de startul campionatului. FC Botoşani va juca joi returul cu FC Tskhinvali iar duminică va debuta în campionat contra formaţiei CSU Craiova, meci programat de la ora 18.30 în Bănie.

“O calificare în Georgia ne-ar da o stare morală foarte bună. În primul rând de asta vreau să ne calificăm. Încrederea jucătorilor ar fi crescută şi altfel abordăm meciul de la Craiova. Campionatul este cel care ne interesează foarte mult. Sunt convins că actualul lot de jucători va face un campionat foarte bun în momentul în care omogenitatea va veni cât de cât la normal. După primele patru cinci etape”, a mai afirmat Leo Grozavu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad