Connect with us

Educatie

UMF Iași închide filialele din Botoşani şi Bacău

Published

on

umf iasi foto b1

Anul acesta au absolvit ultimele promoţii de la filialele din Botoşani şi din Bacău ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, care se vor închide, fiind intrate în lichidare. Astfel, reprezentanţii UMF Iaşi cer de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) mutarea locurilor din filialele respective la specializările din Iaşi.

Motivul invocat de reprezentanţii universităţii pentru lichidarea filialelor ţine de faptul că, pentru a susţine orele din cele două localităţi din Moldova, profesorii trebuiau să se deplaseze din Iaşi, iar locurile nu se ocupau integral fiindcă nu exista un interes atât de mare. „Se de­plasau cadrele didactice de la Iaşi acolo pentru a susţine cursuri. Era dificil. A fost o decizie managerială pentru momentul de faţă şi, mai mult, nici locurile nu se ocupau fiindcă nu erau solicitanţi. Nu­mărul nostru de studenţi nu se măreşte faţă de anul anterior, ci prin lichidarea acestor sedii ne-am mărit numărul la diferite specia­lizări din Iaşi“, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală a UMF.

De aceea, Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ superior medical a aprobat contactarea ARACIS în vederea evaluării mai multor programe de studiu pentru suplimentarea numărului de locuri.

Citeştemai mult pe Ziarul de Iaşi

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad