Connect with us

Administratie

Un primar din judeţul Botoşani este în război cu operatorul de apă: „Nova Apaserv nu vrea să vândă apa şi să încaseze bani la buget”

Published

on

novaapaserv sediu tratoria1

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi, acuză conducerea societăţii Nova Apaserv că blochează o activitate economică care ar fi adus sume importante în bugetul local şi ar fi creat aproximativ 100 de noi locuri de muncă.

Abatorul de păsări de la Răchiţi a fost achiziţionat anul trecut de către o companie din Iaşi care ulterior demarat lucrările de modernizare şi urma să îl deschidă în prima parte a anului 2015. Potrivit primarului comunei Răchiţi, acest lucru nu a fost posibil deoarece Nova Apaserv a refuzat să încheie un contract cu firma care deţine abatorul. Principalul motiv a fost lipsa unui bazin în care să existe o rezervă de apă pentru situaţiile în care apar întreruperi.

iacobgheorghe„Abatorul trebuia deja să funcţioneze. Problema este că Nova Apaserv i-a obligat să-şi facă un bazin de 200 de metri cubi. Cei de la Nova Apaserv au refuzat să facă contractul cu abatorul deoarece nu există acel bazin pentru rezervă de apă. A existat un astfel de bazin la abatorul de carne, acesta a fost vândut iar proprietarii care au cumpărat, au stricat bazinele. Fidelio a lucrat fără acest bazin şi nu a fost nicio problemă. Se putea încheia un contract şi puteau să anunţa cei de la Nova Apaserv de câte ori este o lucrare sau apare o problemă. Asta înseamnă că Nova Apaserv nu vrea să vândă apa şi să încaseze bani la buget. Altă explicaţie nu am. Noi avem tot interesul ca acest abator să înceapă să funcţioneze cât mai repede. În primul rând, ar fi angajaţi circa 100 de oameni din comuna Răchiţi şi în plus ar veni bani mai mulţi la bugetul local din taxele şi impozitele pe care această firmă le-ar plăti”, ne-a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad