Connect with us

Sanatate

Leon Dănăilă le recomandă medicilor să rămână în România: „M-au rugat să rămân în America. Unde am ajuns aici, nu ajungeam în străinătate”

Published

on

Leon Danaila la Botosani  (11)

Academicianul Leon Dănăilă, cel mai cunoscut neurochirurg român, susţine că a avut foarte multe oferte de profesa în străinătate, începând din Europa şi până în Statele Unite ale Americii. Le-a refuzat pe toate chiar deşi din punct de financiar avea de câştigat mult mai mult decât în România.

Ajuns la 82 de ani, Leon Dănăilă nu regretă faptul că a ales să rămână şi să profeseze în România. Ba mai mult, el le-a recomandat tinerilor medici să nu mai plece în străinătate ci să rămână şi să profeseze în România.

„Eu am fost în străinătate mai mult decât toţi. M-au rugat să rămân în America. În străinătate dau posturile cele mai inferioare. În regiuni unde nu se duce nimeni. Eu am avut tendinţa să fiu cineva, nu slugă. Stăpân. Asta mi-a plăcut. Nu am vrut să rămân în străinătate. Cu bani mai puţini, unde am ajuns aici, nu ajungeam în străinătate. Au bani dar spiritul contează mai mult decât viaţa mondială”, a spus Leon Dănăilă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad