Connect with us

Evenimente

Captură importantă de ţigări în zona Rădăuţi Prut

Published

on

tigari30iunie

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbaţi, cetăţeni români, care au încercat să introducă în ţară 6000 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În data de 29 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de contrabandă. Astfel, în jurul orelor 01.30 a fost observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un atelaj hipo, tras de doi cai,în care se aflau două persoane, ce se deplasa de la malul râului Prut către localitatea de frontieră Slobozia.

Imediat, o echipă de intervenţie s-a deplasat la faţa locului şi lucrătorii noştri au procedat la oprirea şi identificarea persoanelor în cauză. În atelaj, poliţiştii de frontieră au observat patru colete voluminoase învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, care conţineau ţigări, fapt pentru care au demarat cercetările.

În urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca cei doi bărbaţi sunt cetăţenii români Ioan S. şi Ionuţ A., în vârstă de 57, respectiv 27 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, iar în urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete ţigări, marca “Ritm”, de provenienţă R. Moldova, în valoare de 66.750 lei.

Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  contrabandă, persoanele fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

politia de frontiera, caruta tigari

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad