Connect with us

Evenimente

Exerciţiu în caz de urgenţă la una din cele mai mari fabrici din judeţul Botoşani

Published

on

aplicatie isu cutremur pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani  desfăşoară, pe 25 iunie, între orele 9.00 – 11.00, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la S.C. CONTED S.A. din municipiul Dorohoi, dar şi în zonele adiacente fabricii de confecţii.

Vor fi simulate acţiuni de intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul I al clădirii, evacuarea angajaţilor, salvarea persoanei care a generat incendiul şi care ameninţă că se aruncă în gol, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier, prinderea în flagrant a unor persoane care încercau să sustragă bunuri din magazia fabricii, precum şi asanarea unor elemente de muniţie rămasă neexplodată.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice vor participa forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dorohoi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al operatorului economic, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, precum şi personalul de la locul de muncă.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, dar şi a persoanelor care desfăşoară activităţi în fabrica de confecţii.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră va fi închisă pe strada 1 Decembrie, de la sensul giratoriu din zona Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, până la sediul S.C.  Servicii Publice Locale S.R.L. Dorohoi (garaje).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune şi mulţumeşte pentru înţelegere.

Totodată, face un apel către întreaga populaţie să respecte regulile stabilite de autorităţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad