Connect with us

Administratie

INCREDIBIL Primăria Botoşani riscă sancţiuni din cauza boschetarilor

Published

on

rampa de gunoi

Primăria municipiului Botoşani s-ar putea alege cu sancţiuni importante din cauza boschetarilor care zilnic vin la rampele de deşeuri şi sustrag PET-urile şi cartoanele pe care ulterior la vând la centrele de colectare.

Conform normativelor în vigoare, un procent de 15% din cantitatea totală de deşeuri de pe raza municipiului Botoşani trebuie să se colecteze selectiv şi să valorifice. În condiţiile în care ceea ce se colectează selective este luat de către boschetari, primăria riscă se se aleagă cu o sancţiune.

“Administraţia publică are o ţintă şi în fiecare an, cantitatea de deşeuri colectată de pe raza municipiului Botoşani trebuie să fie diminuată cu 15% prin acea colectare selectivă. În cazul în care respectivele persoane sustrag din containere PET-urile şi celelate deşeuri, nu mai putem îndeplini acea normă. Pentru fiecare tonă de deşeu, pentru care nu s-a îndeplinit norma, autoritatea publică plăteşte o penalitate de 100 de lei către fondul de mediu. Această sută de lei este plătită tot din taxele şi impozitele populaţiei”, ne-a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

De aproape un an, legislaţia prevede sancţiuni aspre pentru cei care sustrag deşeurile de la rampele amenajate. Practic se consideră un furt iar cel prins este cercetat penal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad