Connect with us

National

Pericolul ascuns din aparatele de aer condiţionat

Published

on

aparat aer conditionat foto realitatea

Aparat aer conditionat. Foto Realitatea.net

Aerul conditionat are numeroase pericole, mai ales dacă aparatul nu este întreţinut cum se cuvine.

Este posibil să te alegi cu o răceală de la aerul condiţionat, dar nu din cauza curentului, cum ne-am obişnuit să credem, ci din cauza microorganismelor care se strâng în aparat. Poţi face gripă, răceală şi alte infecţii ale tractului respirator, otită, dar şi boala legionarului, un tip de pneumonie declanşată de bacteria Legionella care iubeşte aparatele de aer condiţionat. Bacterii, viruşi, ciuperci, într-un aparat de aer condiţionat poţi să găseşti toata gama de patogeni.
Rinita, faringita, amigdalita, şi alte infecţii ale tractului respirator superior sunt frecvente pentru că aerul condiţionat crează un mediu rece şi uscat, ideal pentru viruşii răcelii. Mucoasa nazală uscată este mai sensibilă în faţa atacurilor, deci ai mari şanse să răceşti dacă nu îngrijeşti cum se cuvine aparatul de aer condiţionat. Desigur, cei mai expuşi acestui risc sunt copiii şi bătrânii.
Tot din cauza aerului uscat vor avea probleme cei care suferă cu sinusurile. Acestea devin mai vulnerabile în faţa inflamaţiilor, infecţiilor şi iritanţilor. Soluţia: foloseste un spray nazal cu soluţie salină sau un umidificator care îţi va proteja şi pielea împotriva uscăciunii excesive.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad