Connect with us

Evenimente

Incendiu cu pagube de 8000 de lei la Bucecea. O casă a luat foc de la un frigider

Published

on

incendiucasabucovina1

O  familie din oraşul Bucecea  a fost păgubită de foc de 8.000 de lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse într-un incendiu produs în noaptea de marţi spre miercuri, în bucătăria casei.

Generat, cel mai probabil, de un aparat electrocasnic aflat sub tensiune (frigider), incendiul s-a extins cu repeziciune la bunurile din încăpere, dar şi la o parte din acoperişul locuinţei. Totodată, exista pericolul ca flăcările să se propage şi la bunurile din celelalte camere.

Chemaţi în ajutor puţin după miezul nopţii, pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Botoşani şi voluntarii din oraş au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, timp de aproape o oră.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 78.000 lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură  ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea  acestora atunci când sunt uzate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad