Connect with us

stiri

Spitalul Judeţean Botoşani a rămas din nou fără medicamente. Deşi plătesc zeci de milioane anual pentru asigurarea de sănătate, pacienţii sunt trimişi la farmaciile din oraş

Published

on

spitalul judetean Botosani1

Spitalul Judetean de Urgenta a ramas fara din nou fara o parte din medicamente. Mai multe pastile, dar si perfuzoare, ser fiziologic s-au epuizat din farmacia unitatii medicale, iar pacientii au fost nevoiti sa le cumpere.

Situatia a ajuns la urechile presedintelui Consiliului Judetean care sustine ca nu este normal ca bolnavii sa fie pusi in astfel de situatii neplacute. Drept pentru care va avea o discutie cu managerul unitatii. In plus, s-a ajuns in aceasta ipostaza din cauza ca 80 la suta din bugetul unitatii se duce pe salarii, iar restul de 20 este insuficient.

“In conditiile in care te duci cu partea de salarii la un procent de 80 la suta, restul nu-ti ajung pentru toate necesitatile, inclusiv medicamente. Dar, nu e normal sa lipseasca medicamente din spital, dar atunci cand se negociaza cu furnizorii  pot sa negocieze anumite termene de plata mai lungi.  Cei din zona de aprovizionare trebuie sa se ocupe si sa faca lucrurile astea cu ritmicitate si cu regularitate”, a spus Gheorghe Sorescu, presedinte Consiliul Judetean.

Reprezentantii unitatii medicale recunosc ca au fost sincope in aprovizionarea cu unele medicamente, dar zilnic, se fac demersuri pentru a rezolva situatia.

“In prezent, lipsesc de pe piata unele repere, incercam sa rezolvam situatia, dar daca unele medicamente lipsesc, sunt altele similare. Spitalul face zilnic demersuri pentru aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Exista informatii neoficiale cum ca, si la aprovizionarea cu alimente spitalul se confrunta cu anumite lipsuri.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad