Connect with us

Administratie

Un oraş din judeţul Botoşani trece la iluminatul public pe LED. “Consumul se va reduce cu 40%”. VEZI cât va investi

Published

on

iluminat stradal led

Iluminat stradal. Foto Blajinfo.ro

O primărie din judeţul Botoşani îşi schimbă complet sistemul de iluminat stradal şi trece de la clasicele becuri la sitemul LED. Investiţia va demara în această vară şi va continua în anii următori până la înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat. Această investiţie va fi realizată cu bani din bugetul local.

Reprezentanţii primăriei spun că înlocuirea întregului sistem de iluminat public al oraşului ar costa undeva la şapte-opt miliarde de lei vechi dar pentru anul acesta, există alocată suma de un miliard de lei vechi.

“Avem în plan înlocuirea actualelor corpuri de iluminat cu un sistem cu led. Valoarea investiţiei pentru acest an este de aproximativ un milliard de lei. Îmi doresc ca în câţiva ani să înlocuim toate becurile existente. Din calculele pe care le-am făcut, consumul se va reduce cu cel puţin 40%. În plus, luminozitatea este mai bună. Anul trecut am înlocuit 25-30 de becuri în centrul civic şi s-a observat o schimbare radical”, ne-a spus Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea.

Opt kilometri de străzi asfaltate

Anul acesta, faţa oraşului Bucecea se va schimba radical. În afara investiţiei în iluminatul public, primăria a mai demarat o serie de proiecte privind asfaltarea unor străzi, modernizarea aleilor şi trotuarelor precum şi amenajarea de locuri de parcare. Primarul oraşului Bucecea susţine că la ora actuală sunt bani în buget pentru toate lucrările programate şi că în această vară vor fi mai multe şantiere deschise în acelaşi timp.

Andron Tampaul primar Bucecea

“Avem un proiect privind asfaltarea a aproximativ circa opt kilometri. Deja au început lucrările pe primele două străzi. Mai avem amenajare trotuare prin achiziţie şi montat pavele pe trei străzi. De asemenea, reabilitare trotuare precum şi amenajare trotuare noi prin asfaltare şi betonare plus reabilitare alei între blocuri şi amenajare locuri de parcare. În perioada imediat următoare vreau să facem o extindere a reţelei de apă pe câteva străzi după care avem în plan amenajarea parcului care a fost preluat de la fosta fabrică de zahăr. Mai vrem să facem un teren de sport”, a adăugat primarul oraşului Bucecea.

În acest an, primăria oraşului Bucecea a beneficiat de un buget cu aproximativ 60% mai mare comparativ cu 2014 iar aceşti bani se vor regăsi în investiţii.

lucrari drumuri bucecea2

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad