Connect with us

Sport

CSMS Iaşi – Steaua 0-0, ASA Tg. Mureş – Oţelul 1-2: Steaua a cucerit titlul în Liga I

Published

on

steaua titlu

CSMS Iaşi – Steaua s-a terminat 0-0, însă echipa lui Costel Gâlcă reuşeşte să câştige titlul de campioană, al 26-lea din istorie, datorită rezultatului de egalitate de la Tg. Mureş, acolo unde ASA a pierdut, 1-2, cu Oţelul.

Târgu Mureş acasă cu Oţelul şi Steaua în deplasare la Iaşi, cu două puncte avans în clasament. Teoretic, meci uşor pentru campioană. Practic, un joc dificil împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din retur.

Totul părea în grafic pentru Gâlcă. Ieşenii nu au început aşezaţi pe două linii, au ieşit la joc, şi după o sforăială a lui Ciucur steliştii ratau prima ocazie. Adi Popa a scăpat singur cu Caparco, l-a driblat pe portar, însă a trimis în transversală cu poarta goală (19). În mod ciudat, a fost singura şansă serioasă a echipei care avea nevoie de trei puncte pentru titlu. George Ţucudean a fost complet inutil în atac, iar Chipciu a arat degeaba flancul stâng, parte a terenului unde mingea a ajuns foarte rar. Distanţa între apărarea şi atacul Stelei a fost mare, mijlocaşii au fost mai repede distrugători decât oameni de construcţie, iar lucrurile arătau tot mai rău. Mai ales în contextul în care la Târgu-Mureş gazdele deschideau scorul, lucru pe care fanii lui CSMS Iaşi au avut grijă să-l transmită steliştilor de pe teren, cu titlu de ironie: ”Bă, rugaţi-vă să fi venit Becali cu valiza în Copou, altfel adio campionat!”. La pauză, ASA Tg. Mureş era campioana României.

Gâlcă şi-a dat seama abia la pauză de un lucru simplu pe care fanii i-l tot strigau de trei luni: Ţucudean nu e fotbalist de Steaua şi cu Toşca şi Neagu pe teren, echipa pare mai repede una care luptă pentru salvarea de la retrogradare. L-a scos pe primul şi l-a trimis pe teren pe Rusescu, apoi Toşca i-a lăsat locul lui Latovlevici. Asta s-a tradus printr-o presiune mai mare la poarta lui Caparco. Sterilă, dar presiune!

Cu un antrenor incapabil să reacţioneze, Steaua a continuat prost. Încă din minutul 60, fotbaliştii au abandonat construcţia şi au început să arunce mingi în careu, demers în care se bazau doar pe noroc. Cel proverbial? Se părea că da, pentru că în minutul 68 galeria Stelei izbucnea mai ceva ca la un gol. La Tg. Mureş egala Oţelul şi Steaua era campioană. Totuşi, pe teren, elevii lui Gâlcă uitau fotbalul. Imediat după ce informaţia a ajuns şi la fotbalişti, steliştii au părut să revină. Iancu şi Stanciu, fiecare cu câte un şut superb, l-au întins pe Caparco. Şi tribuna zero începea să susţină eforturile Stelei, deşi din lojă Florin Prunea poza în lider de galerie pentru CSMS.

Jumătate din banca de rezerve a Stelei era cu ochii pe joc, cealaltă jumătate pe telefoanele mobile pentru a verfica scorul de la Târgu-Mureş. Acolo s-a terminat 1-2 şi Steaua a câştigat titlul de campioană în ciuda faptului că nu a reuşit decât un joc modest la Iaşi.

Sursa: Prosport.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad