Connect with us

Evenimente

Poliţist botoşănean trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Published

on

ancheta DNA la IPJ Botosani (3)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului: ILAŞ VIOREL de 45 ani din mun. Botoşani, jud. Botoşani, agent principal de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani, în stare de libertate, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de „abuz în serviciu”.

S-a reţinut că, în cursul lunilor iunie – octombrie 2012, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi-a încălcat, cu bună ştiinţă, atribuţiile de serviciu, urmărind să nu antreneze răspunderea penală a fiului său – inculpat Lupu Robert-Adrian, a unchiului său – inculpat Lupu Mădălin, precum şi a inculpatului Porumbic Albert – Nicolae, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, comisă în noaptea de 21/22.07.2012, în dauna unui agent economic, de pe raza mun. Botoşani.

De asemenea, în cursul anului 2012 şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în legătură cu instrumentarea a altor două dosare de „furt calificat”, comise în dauna unor persoane fizice de pe raza mun. Botoşani, conducând la vătămarea intereselor legale ale acestora.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lupu Mădălin, de 25 de ani, Lupu Robert – Adrian, de 22 ani şi Porumbic Albert Nicolae de 22 ani, toţi din mun. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad