Connect with us

Politica

PSD Botoşani s-a ales cu o sancţiune din parte Consiliului Naţional pentru Discriminare

Published

on

catalin flutur

Cătălin Flutur, co-preşedinte al PNL Botoşani, a făcut în octombrie 2014 o sesizare la Consiliul Naţional pentru Discriminare. Totul a pornit de la o serie de comunicate de presă emise de conducerea PSD Botoşani, în care se făcea referire la Klaus Iohannis, pe atunci candidatul ACL la preşedinţia României.

„Eu mi-am permis să sesizez Consiliul Naţional al Discriminării pentru o serie de afirmaţii pe care le-a făcut Organizaţia PSD Botoşani vis-a-vis de candidatul nostru Klaus Iohannis. Mai nou am primit o confirmare d la Agenţia Naţională pentru Combaterea Discriminării care spune: sesizarea vizează campania de denigrare a imagini candidatului ACL la preşedinţia României, în presă scrisă, online şi media. Petentul susţine că materialele de presă semnate de PSD Botoşani îl prezintă pe domnul Iohannis ca fiind un candidat de o altă naţionalitate, care dacă ar fi preşedintele României, ar avea acces la informaţii secrete şi din poziţia de preşedinte al CSAT ar pune sub semnul întrebării caracterul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil al României. Se mai sugerează şi faptul că un preşedinte de altă naţionalitate decât cea română, ar putea să-şi dorească segregarea României, ar poziţiona politica externă a ţării în funcţie de interesele altor state precum Germania şi Ungaria. Nu am făcut referire decât la materialele care vorbeau de statul român. Nu am vorbit de aia cu copiii şi toate poveştile pe care le-a scos PSD-ul. Consiliul Naţional al Discriminării, în unanimitate, ne-a dat dreptate. Unii au spus că e mai grav ceea ce a spus PSD Botoşani”, a spus Cătălin Flutur.

În urmă cu o săptămână, Cătălin Flutur a primit răspunsul Comisiei Naţionale pentru Discriminare în care se menţiona că se confirmă cele sesizate şi că PSD Botoşani a primit un avertisment.

Liderul PNL Botoşani nu este mulţumit cu această sancţiune şi va contesta decizia în instanţă. El vrea ca PSD Botoşani să primească o amendă.

„Nu sunt mulţumit doar cu avertisment. Dacă tot au greşit şi au vorbit despre preşedintele României, probabil o să fac recurs. Să-i sancţioneze un pic şi pecuniar”, a mai afirmat Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad