Connect with us

Sanatate

Semne că vei face infarct

Published

on

dureri in piept, infact. foto Realitatea.net

Foto: Realitatea.net

Infarctul poate fi subit, însă sunt câteva semnale subtile care te pot anunța chiar cu o lună înainte că inima ta va ceda. Vezi care sunt.

Infarctul are loc atunci când pe pereții unei artere coronariene se formează depuneri de colesterol. În aceste condiții, inima nu mai primește cantitatea de sânge necesară și apare atacul de cord. Bolnavul simte o durere cumplită și o presiune puternică în piept, iar dacă nu se intervine imediat, poate survine decesul. Specialiștii susțin, însă, că anumite simptome pot anunța apariția unui atac de cord cu o lună înainte să aibă loc, potrivit dailynutritionnews.com.

Oboseală excesivă
Atunci când o arteră coronariană se îngustează, inima lucrează mai mult decât de obicei pentru a primi cantitatea de sânge necesară, iar tu te simți extrem de obosită. Dacă observi că nu îți revii nici după câteva zile de odihnă, mergi la medic.
Dificultăți de respirație
Un alt semn care ar trebui să te trimită de urgență la medic sunt dificultățile de respirație. Când inima primește mai puțin sânge, înseamnă că și plămânii primesc o cantitate mai mică de oxigen și nu mai funcționează normal. Sistemul cardiovascular și respirator sunt dependente unul de altul, așa că nu ignora acest simptom, potrivit unica.ro.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad