Connect with us

Economic

Victorie în instanţă: Ratele în franci, la cursul de la contractarea creditului

Published

on

franci elvetieni

Tribunalul Gorj a decis ca o familie care are un credit în franci elveţieni, contractat în 2008, să achite ratele la cursul de schimb de la data semnării contractului, sentinţa în acest caz fiind definitivă. Procesul a fost intentat Piraes Bank de către Claudia şi Gheorghe Valentin Mareş Medar.

Instanţa a decis, luni, “îngheţarea cursului de schimb valutar CHF – leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului”.
Judecătorii au dispus calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a acestuia.
Mai mult, banca va trebui să restituie reclamanţilor sumele plătite în plus.
În primă instanţă, în 13 noiembrie 2014, Judecătoria Târgu-Jiu a constatat că sunt abuzive anumite clauze din contractul de credit, referitoare la comisionul de acordare în cuantum de 1.332 CHF, la comisionul de restructurare/reeşalonare în valoare de 150 euro şi la comisionul de restructurare/reeşalonare în valoare de 250 euro.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad