Connect with us

Administratie

Tabăra de la Agafton este în pericol din cauza alunecărilor de teren. “Avem o diferenţă de nivel de aproximativ 20 de centimetri”

Published

on

tabara agafton4

Tabăra de la Agafton are nevoie urgenţă de investiţii pentru stabilizarea terenului şi consolidarea clădirile. În cazul în care Ministerul Tineretului şi Sportului nu va interveni şi nu va aloca fondurile necesare lucrărilor de consolidare, tabăra de la Agafton riscă să aibă soarta altor tabere şcolare din România care au fost închise şi au ajuns în paragină.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret spun că problema alunecărilor de teren s-a agravat în ultimii zece ani. În urma verificărilor făcute de experţi, ei spun că în acest moment clădirile nu prezintă un pericol de prăbuşire dar dacă nu se va interveni în următorii doi-trei ani, situaţia poate deveni critică.

“Structura exterioară a suferit foarte multe modificări. Terenul pe care sunt contruite clădirile, alunecă la vale. Avem o diferenţă de nivel de aproximativ 20 de centimetri de la cota iniţială la cea existentă. Nu s-a făcut şi nici nu cred că în viitorul apropiat avem şanse să executăm o lucrare de consolidare. Subsolul este destul de solid şi bine făcut dar alunecarea de teren este vizibilă”, ne-a spus Radu Humelnicu, directorul DJST Botoşani.

În ultimii ani, interesul pentru taberele şcolare a fost unul foarte scăzut şi nu s-au alocat fonduri pentru modernzarea celor care au mai rămas. Singurele investiţii au fost făcute de către DJST-urile care le au în administrare, din veniturile proprii. În 2014, DJST Botoşani a încheiat un contract cu firma UMB, cea care a executat lucrările de modernizare a drumului Botoşani – Suceava, iar muncitorii acestei firme au fost cazaţi în tabăra Agafton. O mare parte din banii încasaţi de la această firmă au fost cheltuiţi pentru reparaţiile din tabără şi pentru înlocuirea mobilierului.

“Avem 130 de locuri de cazare amenajate. În fiecare an am reuşit să facem câte ceva la spaţiile de cazare. Avem internet, televizoare în fiecare apartament, mobilierul a fost schimbat anul trecut. Din veniturile proprii am reuşit să schimbăm mobilierul în toate apartamentele. Era mobilier vechi de 30 de ani, de când s-a dat în folosinţă tabăra şi pe care îl reparam în fiecare an. Bucătăria este în parametri buni, facem faţă cerinţelor legale”, ne-a mai spus directorul DJST Botoşani.

Tabăra de la Agafton are o capacitate de peste 280 de locuri de cazare dar numai 130 îndeplinesc condiţiile necesare. Cele două blocuri de garsoniere şi căsuţele din centrul de agrement Luceafărul nu pot fi utilizate.

tabara agafton

tabara agafton6

tabara agafton5

tabara agafton3

tabara agafton1

tabara agafton

airsoft agafton

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad