Connect with us

Economic

Ponta: Supraacciza la carburanți nu a fost un proiect bun

Published

on

benzinarie mediafaxfotoovidiumicsik

Victor Ponta recunoaște că proiectul supraaccizei la carburanți nu a fost unul bun. Premierul spune și că partea de infrastructură din proiectul său de guvernare îl nemulțumește, dar că își va concentra energiile în ultima parte a mandatului.

„Nu a fost un proiect bun, pentru că nu am reușit să deblocăm procedurile și să investim efectiv banii. Ne-a ajutat la un spațiu fiscal. Ca să poți să începi o procedură, trebuie să arăți că ai banii, altfel Comisia Europeană și FMI ne spunea foarte clar: taie, nu poți să pui atât la CNADNR”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

„Din tot ce am avut în programul de guvernare, partea de infrastructură e cu siguranță cea care mă nemulțumeşte și pe care în acest an și pe anul viitor îmi voi concentra majoritatea energiilor”, a adăugat premierul.

„Introducerea creșterii de acciză cu 7 eurocenți are efecte negative majore atât la nivelul populației, cât și la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta în întreg lanțul economic, prin scăderea consumului, scăderea profitabilității companiilor și, implicit, scăderea încasărilor la bugetul de stat. Consider că această taxă este introdusă doar pentru că asigură fonduri la dispoziția domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a-i distribui baronilor locali în scopuri electorale”, spunea atunci fostul președinte.

Sursa: Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad