Connect with us

National

Medicii acuză un blocaj în sistemul cardurilor de sănătate. CNAS: Nu este haos, nu este adevărat

Published

on

card sanatate

Medicii de familie au anunţat că sistemul informaţional care susţine cardul de sănătate s-a blocat complet. Dimineață nu se mai puteau elibera reteţe compensate şi nici se puteau da trimiteri către specialişti. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunțat că furnizorii de servicii medicale sunt vinovaţi pentru situaţia creată în prima zi lucrătoare în care a fost utilizat sistemul cardului de sănătate.

Ministerul Sănătății atrage atenția, într-un comunicat de presă, tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate sunt obligați să acorde asistență medicală pacienților de pe listele lor.
Astăzi, 5 mai, toate sesizările venite din partea pacienților la Ministerul Sănătății sunt legate de atitudinea unor reprezentanți ai medicilor de familie care refuză acordarea asistenței medicale motivând blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate.
Astfel, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cere medicilor de familie să dea dovadă de responsabilitate și profesionalism așa cum au făcut și până în prezent și să respecte drepturile pacienților care sunt contribuabili la sistemul de sănătate.

Acesta subliniază că, implementarea sistemului prin cardul de sănătate nu trebuie să reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacienții au tot dreptul.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad