Connect with us

Sport

Valeriu Iftime: „E complicat să luăm în calcul Europa League. Să nu alergăm după mulţi iepuri…”

Published

on

valeriuiftime birou920

Victoria cu 2-0 în faţa formaţiei CSU Craiova i-a făcut pe suporterii botoşăneni să scandeze: EUROPA, EUROPA. La Europa League se gândesc şi oficialii echipei FC Botoşani care spun că ar fi o performanţă extraordinară dar în acelaşi timp şi un risc foarte mare.

Antrenorul Leo Grozavu şi-a făcut calculele şi consideră că FC Botoşani mai are nevoie de cinci puncte pentru a avea asigurată participarea în Europa League. Conducătorii clubului şi-au făcut şi ei calculele financiare iar concluzia este că îşi doresc dar nu sunt convinşi că echipa poate face faţă.

„E complicat să luăm în calcul Europa League. E complicat din punct de vedere mental. Putem fi condamnaţi să ajungem în Europa League dar te poate fura uşor. Trebuie să avem grijă de asta. Eu am vrut să ia Viitorul bătaie dar nu chiar aşa. Vroiam un 3-0 dar şase e prea mult. Nu mă bucur de răul altuia dar a fost o etapă norocoasă. Vreau să o încaseze bine şi Dinamo, apoi să o încaseze şi Astra. Dacă mergem în Europa League, căutăm să cumpărăm jucători. Nu mai suntem la a da, ci la a lua”, a spus Valeriu Iftime.

După victoria în faţa formaţiei CSU Craiova, FC Botoşani şi-a mărit şansele de a termina campionatul pe unul din primele şase locuri. Asta ar însemna peste 2,5 milioane de euro doar din drepturile TV, adică bugetul pe care l-a avut FC Botoşani în 2014.

„Ar fi un câştig mare. Ar fi vreo două milioane şi ceva de euro. Asta înseamnă foarte mult din bugetul nostru. Dacă ajungem în Europa League, trebuie să mărim bugetul. Sunt nişte costuri. A doua chestiune este oboseala psihică a fotbaliştilor. Nu ştiu dacă suntem pregătiţi să facem faţă în Europa League, în campionat, în Cupa României şi Cupa Ligii. Se schimbă foarte mult programul nostru şi trebuie să fim foarte atenţi. Să nu alergăm după mulţi iepuri. Eu vreau să jucăm în Europa League dacă şansa ne-a surâs dar vom fi foarte atenţi. Trebuie un lot mai numeros”, a adăugat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad