Connect with us

National

Uniunea Europeană declară război pungilor de plastic

Published

on

pungi plastic foto desteptarea

Pungile de plastic, în care fiecare client pune fructele sau legumele pe care le cumpără dintr-un magazin, vor fi şi ele taxate. Decizia a fost luată de Parlamentul European şi trebuie pusă în aplicare de toate statele membre ale Uniunii. Alternativa la taxarea pungilor este numărarea lor. Adică fiecare cetăţean ar putea avea dreptul să folosească 40 de pungi pe an, fără să le plătească.

De fiecare dată când merg la cumpărături în marile magazine, românii folosesc zeci de pungi subţiri de plastic, care sunt oferite gratuit. În fiecare an, fiecare european folosește în medie 200 de pungi pentru a ambala legume și fructe. Gândiți-vă că la o singură vizită la supermarket puteți cumpăra și 10 produse pe care le ambalați în pungi separate.

Pungile de plastic nu se degradează în mod natural. Bucăţi din ele pot ajunge în natură, unde sunt ingerate de animale. Din acest motiv, noua legislaţie europeană prevede că statele membre trebuie să ia măsuri pentru a reduce folosirea acestora la cel mult 40 de pungi, de orice fel, pe cap de locuitor. O altă variantă ar fi ca acestea să nu mai fie gratuite. Măsurile trebuie puse în aplicare până în 2025. „Ce să facem, în ce să punem? Nu putem să venim cu sacoșa de acasă ca să punem toate într-o sacoșă”, a spus un client. Taxarea este o soluţie mai bună decât raţionalizarea, spun comercianţii.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad