Connect with us

Sport

FC Botoşani – CSU Craiova. Leo Grozavu: „Sper să găsim antidotul de a desface apărarea olteană”

Published

on

leo grozavu fcbt-u cluj

FC Botoşani va întâlni sâmbătă seara, de la ora 21.00, pe teren propriu, formaţia CSU Craiova, o echipă care a avut evoluţii foarte bune în acest sezon de Liga I. Deşi se anunţă un meci foarte dificil contra oltenilor antrenaţi de cuplul Cîrţu-Săndoi, Leo Grozavu nu se gândeşte decât la cele trei puncte.

FC Botoşani vine după o serie de şase meciuri fără înfrângere şi un meci foarte bun făcut în Giuleşti unde a remizat, scor 2-2, cu Rapid. Deşi pare un rezultat pozitiv, antenorul botoşănenilor nu este foarte mulţumit şi spune că şi-ar fi dorit toate cele trei puncte ţinând cont că echipa sa a marcat două goluri într-un meci în deplasare.

„Ne dorim să câştigăm fiecare meci. Nici după meciul de la Rapid nu pot spune că am fost mulţumit. Am marcat două goluri în deplasare şi ne doream să luăm toate cele trei puncte. Nu a fost să fie. Asta nu înseamnă că evoluţie nu m-a mulţumit. Îmi doresc să facem un joc bun cu Craiova, care să mulţumească spectatorii şi la final cele trei puncte să fie trecute în contul nostru”, a spus Leo Grozavu.

„Craiova se organizează bine în defensivă”

Meciul cu Craiova se anunţă unul foarte dificil pentru FC Botoşani şi asta deoarece oltenii nu practică un joc deschis ci preferă să se apere cât mai bine şi să iasă pe contraatac. Această tactică nu este pe placul botoşănenilor. De fiecare dată când au întâlnit echipe care se apără foarte bine, elevii lui Leo Grozavu au avut probleme. Ultimul exemplu a fost meciul cu CSMS Iaşi în care FC Botoşani nu a reuşit să marcheze deşi şi-a dominat clar adversarul.

„Încercăm să ne pregătim şi în funcţie de particularităţile adversarului. Contează inspiraţia de moment a  jucătorilor pentru că ei sunt cei care pot face diferenţa. În acest campionat au fost meciuri foarte strânse şi din acest moment au fost multe rezultate de egalitate. Eu sper să găsim antidotul de a desface apărarea olteană. Sunt o echipă valoroasă, cu jucători individual valoroşi. Nu stă în spiritul oltenilor să facă antifotbal. Tradiţia îi împinge la a juca fotbal. Fiecare antrenor îşi face strategia aşa cum consideră. Ei au luat puţin din chipul şi asemănarea domnului Sorin Cârţu, se organizează foarte bine defensiv şi încearcă să joace mai mult pe contraatac. Eu sper să fie un meci spectaculos. Craiova nu are nicio apăsare, este într-o zonă liniştită a clasamentului, nu pot participa nici într-o competiţie europeană”, a mai spus tehnicianul botoşănean.

„Nu am de plătit poliţe nimănui”

În tur, Craiova s-a impus la limită, cu scorul de 2-1, dar după aspectul jocului FC Botoşani merita cel puţin un punct. Elevii lui Leo Grozavu au făcut unul din cele mai bune meciuri din deplasare dar au plecat din Bănie fără niciun punct. Meciul a fost unul foarte tensionat iar cei de pe banca oltenilor nu s-au comportat tocmai civilizat cu botoşănenii.

„Sunt jocuri cu o anumită încărcătură şi la un anumit moment, fiecare poate să refuleze într-un fel sau altul. Eu nu am niciun fel de problemă. Îmi doresc să câştig meciul cu Craiova la fel cum îmi doresc să le câştig pe toate celelalte. Meciul cu Craiova nu are o însemnătate aparte. Nu am de plătit poliţe nimănui. Îmi doresc să câştig meciul şi atât”, a conchis Leo Grozavu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad