Connect with us

National

Propunere: TVA zero la produsele pentru copii

Published

on

copii desene

Liberalii cer Guvernului să reducă TVA la 5% pentru toate produsele destinate îngrijirii bebeluşilor. PSD plusează şi spune că taxa ar putea fi chiar zero. Până acum, însă, totul a rămas la nivel de dorinţă, căci nimeni nu a făcut niciun demers legal. Dacă va fi aplicată, măsura ar ridica o povară grea de pe umărul părinţilor şi ar încuraja natalitatea într-o ţară în care numărul deceselor continuă să fie peste cel naşterilor.

Alexandru Rădulescu are doi copii, unul de doi ani şi altul de trei luni, iar banii pe care îi cheltuie cu îngrijirea lor nu sunt deloc de neglijat.

„Pamperșii – 90 de lei baxul, se duc două bucăţi într-o lună, deci 180 de lei, laptele este 29 de lei o cutie, înseamnă 4-5 cutii pe lună”, spune el.

În total, peste 8.000 de lei pe an.

„Îi cer lui Victor Ponta să reducă la 5% TVA pentru scutecele, hăinuțele, laptele, pentru toate produsele care ţin de creşterea şi îngrijirea copilului”, a scris Cristina Pocora, deputat PNL, pe Facebook.

Social-democraţii par să fie mai mult decât încântaţi de propunere, aşa că supralicitează.

„Putem să mergem până la zero la sută TVA pentru aceste produse”, spune Adrian Solomon, preşedintele comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

Reducerea TVA la 5% ar aduce fiecărei familii o economie anuală de cel puţin 1.200 de lei, iar cu un TVA zero, peste 1600 de lei.

În prezent, Guvernul îi ajută pe părinţi cu o alocaţie de 200 de lei în primii doi ani de viaţă ai copilului, după care valoarea se reduce semnificativ.

În România, părinţii primesc cea mai mică alocaţie pentru creşterea copiilor din Europa – 42 de lei, echivalentul a mai puţin de 10 euro. În Marea Britanie este de aproape cinci ori mai mare, în Franţa de 12 ori mai mare, în Belgia de 15 ori şi ajunge la 152 de euro lunar

Citeşte mai mult pe DIGI24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad