Connect with us

Economic

Noul Cod Fiscal, aprobat de Senat

Published

on

bani foto tecuceni

Codul Fiscal a trecut primul test în Parlament! Senatul a aprobat, luni, proiectul noului Cod Fiscal. Potrivit Realitatea TV, proiectul a primit 90 de voturi “pentru” şi 36 “împotrivă”. Patru senatori s-au abţinut de la vot. Proiectul urmează să fie votat şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că actuala legislație fiscală este percepută în mediul economic și social ca fiind “dificil de aplicat”, iar actualul Cod Fiscal a fost construit astfel încât să conducă la simplificarea fiscalității și la predictibilitate.
Potrivit ministrului, Codul Fiscal conferă claritate și accesibilitate în aplicarea prevederilor sale prin restructurarea pe baze sistemice a normelor fiscale, transparență în prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor între Codul fiscal, Codul de procedură fiscală și legislația conexă, creșterea eficienței de administrare a taxelor, contribuțiilor sociale și impozitelor prevăzute.
“Toate aceste măsuri sunt de natură să contribuie în mod esențial la reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului și stimularea creșterii economice”, a spus Eugen Teodorovici.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )