Connect with us

National

Se ieftinește apa de la robinet. De când s-ar putea aplica reducerea TVA la 9%

Published

on

aparobinet

Premierul Victor Ponta a declarat că lunea viitoare va fi prezentată o analiză privind impactul reducerii TVA la 9% pentru apa de consum casnic, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat că lunea viitoare va fi prezentată o analiză privind impactul reducerii TVA la 9% pentru apa de consum casnic, Executivul preconizând o reducere de TVA care să fie aplicată pentru o cantitate de 5 metri cubi de apă.

“Nu vorbim despre apa îmbuteliată, ea este inclusă, e 9% (TVA — n.r.) de la 1 iunie la apa îmbuteliată. (…) Toate băuturile nealcoolice sunt, nu doar apa. Discuția de ieri (luni — n.r.) a fost despre o cantitate de cinci metri cubi de apă de la robinet. (…) Sigur, nu stau să-l verific pe om dacă o bea sau o folosește la altceva. Este o măsură europeană care are o importantă latură socială și, dincolo de faptul că, de principiu, sunt de acord cu ea, când vii cu o măsură trebuie să vezi ce înseamnă, cât costă, care sunt efectele, pentru a ști că e o măsură care sună bine și, mai departe, în practică, produce efecte. Luni vă prezentăm această analiză și vedem dacă putem merge mai departe, dar nu e nicio legătură cu apa îmbuteliată, aceea pe care o cumpărați de la magazin”, a declarat premierul la plecarea de la forumul “Fonduri Europene 2015-2020: Noile linii de finanțare, noi oportunități pentru România’, eveniment organizat la Parlament.

Victor Ponta a răspuns astfel întrebat de jurnaliști de ce nu a fost introdusă apa pe lista produselor alimentare care vor beneficia de reducerea TVA la 9%.

Reducerea TVA la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele va intra în vigoare de la 1 iunie 2015. Este foarte posibil ca și apa de consum să aibă un TVA redus tot de la 1 iunie

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )